Soorten onderhoud

ONDERHOUDOnderhoud bestaat eigenlijk uit twee aspecten: preventief en tijd/kilometer gebonden onderhoud.


Preventief onderhoud zorgt ervoor dat de auto in optimale conditie blijft en dat u in een veilige en betrouwbare auto blijft rijden. De auto wordt gecontroleerd op een aantal belangrijke punten (remmen, filters, olie etc) en op basis van de staat hiervan wordt vervolgens onderhoud uitgevoerd.


De algemene term ‘kleine’ beurt wordt ook eigenlijk niet meer gebruikt, omdat tegenwoordig maatwerk wordt geleverd. Bijvoorbeeld: een auto wordt elk jaar aangeboden in de werkplaats en heeft vorig jaar een nieuw interieurfilter gekregen. Bij inspectie van het filter wordt geconcludeerd dat het filter nog schoon is en nog best een jaar mee kan, het filter wordt dan ook niet vervangen. Voordeel van deze werkwijze is dat er niet lukraak allerlei onderdelen onnodig worden vervangen maar dat de auto in zijn geheel wel wordt geïnspecteerd.  Enige uitzondering hierop is het verversen van de olie en vervangen van het oliefilter. Dit moet eigenlijk jaarlijks gebeuren, ongeacht het aantal gereden kilometers. Waarom dit is leest u hier.


Bij tijd/kilometer gebonden onderhoud kunt u denken aan bijvoorbeeld het vervangen van de bougies of de distributieriem. Van deze onderdelen wordt voorspeld dat deze vervangen moeten worden bij een aantal verstreken jaren of gemaakte kilometers (afhankelijk van wat eerst komt). De voorschriften worden opgesteld door de autofabrikanten en dienen na te worden geleefd door de garages om zo ook eventuele garantieclaims te kunnen onderbouwen.


Slijtage van onderdelen
Voor sommige onderdelen hangt de levensduur af van het gebruik van de auto (bijv. remmen, banden en ruitenwisserbladen). Deze slijtagereparaties worden vastgesteld tijdens het onderhoud waarna u wordt geïnformeerd omtrent de status van de betreffende onderdelen, alsmede de kosten voor vervanging.

Onze monteurs
Omdat wij merkdealer zijn, worden onze monteurs maandelijks getraind om alle auto's van Citroën en Fiat deskundig te kunnen onderhouden dan wel repareren. Zij volgen hiervoor de instructies welke zijn opgesteld door de importeurs en zijn als eerste op de hoogte van gewijzigde onderhoudsschema's. Voordeel hiervan is dat er specialistische kennis aanwezig is waardoor ook mogelijke gevolgen van bepaalde reparaties beter ingeschat kan worden en hierop ook geacteerd kan worden. Daarnaast worden onze monteurs ook getraind om alle automerken te kunnen onderhouden, omdat wij ook Vakgarage zijn. 


Kosten
De service medewerker baseert de verwachte kosten van het onderhoud op de tijd die nodig is voor de werkzaamheden (volgens de voorschriften van de autofabrikant), de uurtarieven van de importeur en de prijzen voor originele onderdelen. In de meest voortkomende gevallen wordt de onderhoudsbeurt uitgevoerd conform de pakketprijzen van de importeur.  Wij bieden u de mogelijk heid om te kiezen tussen originele onderdelen of universele. Universele
 onderdelen zijn van vergelijkbare kwaliteit als de originele onderdelen en kunnen soms een prijsvoordeel opleveren. Voor de reparatie wordt met u besproken wat de werkzaamheden in zullen houden en wat de bijbehorende kosten zullen zijn. Als er tijdens het onderhoud extra zaken aan het licht komen dan nemen we, voordat we verder gaan, contact met u op om u hierover ook te informeren.

Onderhoud en garantie

Onderhoudsbeurten zijn vaak verplicht voor geldende garanties. De meeste onderhoudsbeurten vinden plaats op de door de fabrikant vastgestelde intervallen (bijv. om de 15.000 km of 30.000). Daarnaast bieden veel fabrikanten pechhulp en/of andere mobiliteitsservices. Om hiervan gebruik te kunnen maken moet meestal ook aangetoond kunnen worden dat de auto regelmatig onderhoud heeft gehad.

Heeft u vragen over het onderhoud aan uw auto? Stel ze gerust, wij helpen u graag!

Vakgarage Kampershoek

De 10 sterke punten van Vakgarage

 

  • Altijd een persoonlijke benadering
  • Een exacte prijsopgave vooraf
  • Uitsluitend kwaliteitsonderdelen
  • Lid van de Bovag
  • Apk keuringsinstantie
  • VAKPlan gecertificeerd
  • Vakmensen werken aan uw auto
  • Bij meerwerk altijd overleg met de klant
  • Wij zorgen dat u mobiel blijft

Bovag NDA nijskens

    Erkend duurzaam